"PER (R)ONGELUK"

HET 2016 SUCCES MET TONEELSTUK "PER (R)ONGELUK"

Per (r) ongeluk! is een romantische komedie van Pol Anrys, in een regie van Jan Grosfeld. Afgelopen lopen zaterdag en zondag was het druk

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt gooit Isabelle haar dure verlovingsring die ze van Frederik heeft gekregen weg over de balustrade aan de rand van het perron. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station. In de buurt wordt dit terrein, perron 13 genoemd! Als Frederik even later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar.

Tijdens het zoeken naar de ring leert hij de mensen die onder de bruggen huizen kennen. Er zijn de oude Achiel en zijn blinde broer Ronny die onder brug 1 huizen en Rita en Vanessa twee onbetrouwbare bedelaars en Suzy, een 18-jarig hoogzwanger meisje die onder brug 2 verblijven. Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy? Slagen Rita en Vanessa er in om Achiel en Ronny van het terrein weg te pesten en zo de alleenheerschappij over perron 13 te bekomen …? Heel wat vragen dus die een antwoord vinden in deze romantische komedie die bij wijlen ontroert en dan weer spannend of heel grappig is!