2017

25 jaar Toneelvereniging Amicitia Berghem

AMICITIA BERGHEM BESTAAT 25 JAAR EN KOMT DIT JAAR  MET EEN SPECIAAL TONEELSTUK
Uitvoeringen zijn op: 25 en 26 maart, 1 en 2 april. 2017.
Alle dagen is de aanvang om 20:00 uur.
Kaartjes 10,00 euro

De vier succesvolle avonden met de voorstelling "Dansen met vrienden" was
het hoogtepunt van het 25 jarig bestaan van Toneel vereniging Amicitia.

"Was supermooie voorstelling, ik heb genoten!!!" "Was prachtig "

DANSEN MET VRIENDEN...DE 2017 VOORSTELLING.

AMICITIA BERGHEM BESTAAT 25 JAAR EN KOMT DIT JAAR 2017 MET EEN SPECIAAL TONEELSTUK

Het is nu begin februari nog twee maanden en we zitten volop in de uitvoeringen van ‘Dansen met Vrienden’ . Nog twee maanden hard werken. De eerste totale doorloop met zang en dans hebben we al gehad. Dat was ook meteen het moment dat we een eerste kijk kregen van wat het straks gaat worden. Dat er nu nog het een en ander moet gebeuren is logisch maar de eerste reactie waren al meteen heel enthousiast en daardoor stimulerend.


Het spel is voor een groot gedeelte al gezet. Het is nu een zaak van de personages uitbouwen, ritme krijgen en gewoon heerlijk spelen. Er wordt alweer uitgekeken naar zaterdag 18 februari. Dan komt hiphop groep Scream van Danscentrum Zwijsen met een volle bezetting van ongeveer 25 dansers. Dat zal me een geweld geven. Wie ooit live een hiphop groep bezig heeft gezien zal dat beamen. Wat een boost zal dat geven.

Elke week zie je het geheel groeien zeker nu de zang en dans steeds meer ingevuld gaan worden. We zijn al volop bezig met de kleding. Het is mooi om te zien dat spelers dankzij de kleding weer een stap maken en groeien in het rol. De muziek is bijna rond en is nu elke repetitie te horen. Er wordt al geëxperimenteerd met het licht. Als een deze weken ook decorstukken geplaatst gaan worden zal het plaatje nagenoeg compleet zijn.


De pr draait overuren en zal ervoor zorgen dat iedereen in Berghem en verre omstreken kennis krijgt van onze jubileumproductie. Dat is goed want je zal het straks maar gemist hebben. ‘Dansen met Vrienden’ moet gezien worden om mee te kunnen praten met datgene het gesprek van de dag wordt.


Nog twee maanden te gaan en ook het publiek kan genieten van datgene waar wij al maanden enthousiast over zijn.

We zijn er klaar voor.

Alle repetities zijn gedaan. Iedereen is er klaar voor.

 Het was een enerverende periode. Er is veel gelachen en er is hier en daar wat gehuild. Er waren twijfels, er zijn vragen gesteld en soms zag men het even niet. Gelukkig was het vertrouwen in het spel en in elkaar groot en viel alles uiteindelijk in elkaar. Er is vooral hard gewerkt. Nu moet er gespeeld gaan worden. Het is de hoogste tijd. De laatste repetitie bestond uit het instellen van de headsets. De regie is daarmee gedaan. De regisseur neemt nu afstand en zal het werk bekijken zoals een schilder zijn doek bekijkt waarvan hij heeft gezegd. Het is af. Het is nu aan de spelers om aan het publiek het resultaat te laten zien. Met ondersteuning van licht en geluid en in een passend decor zullen zij zorgen voor een feest in een dansschool.

We hebben er vertrouwen in dat het werkelijk goed ontvangen zal worden.

 Maar zoals binnen elke kunstvorm, heeft iedereen die ernaar kijkt een andere kijk en er een andere mening over. Wat de een prachtig vindt zal de ander vlug aan voorbij lopen. Niet elk schilderij zal door iedereen mooi gevonden worden. Smaken verschillen is dan de veelgehoorde uitspraak. Dat doet dan niets af aan de professionele wijze waarop de kunst tot stand is gebracht. Dat is er zeker. Er is met zorg en passie door alle betrokken gewerkt aan deze productie. Het is een mooie productie, een jubileumwaardige productie geworden. 

In “Dansen met Vrienden” zit voor iedereen wat. Het spel bevat humor, soms kluchtig en soms serieus.

 Het bevat drama met een traan en drama met een lach. Het spel wisselt veel van tempo. Naast spel op het podium zal er ook in de zaal en tussen het publiek gespeeld worden. De spelers komen werkelijk overal vandaan en om vervolgens weer ergens anders te verdwijnen. Daarnaast wordt er gedanst. Hip Hop en stijl. Gedanst door professionals en door eigen leden. Beide een genot om te zien. Zoek je het niet in spel of dans dan hebben we ook nog zang. Zang als kleinkunst, als alle dertien goed en als cabaret.
Wij durven te zeggen dat iedereen de deur uitgaat met het gevoel dat ze een leuke avond hebben gehad. De tijd zal omgevlogen zijn. Dit durven we zo te stellen omdat datzelfde gevoel nu al heerst bij de spelers. Voorpret noemen ze dat dan.

Stiekem denken we dat over 25 jaar nog gesproken wordt over dit 25-jarig jubileum van Toneelverenging Amicitia Berghem

 Stiekem denken we dat over 25 jaar nog gesproken wordt over dit 25-jarig jubileum van Toneelverenging Amicitia Berghem. Als dan de foto’s, krantenknipsel, film en al het anderen onder ogen komen zal de herinnering weer snel gaan naar het laatste weekend van maart en het eerste weekend van april 2017. Amicitia Berghem bestaat dan nog en zal hard aan het werk zijn voor het 50-jarig jubileum. Gelukkig zitten er tussen nu en dan vele jaren waarin Toneelvereniging Amicitia Berghem het publiek ook zal vermaken met in eerste instantie spel en wellicht ook met dans en zang. Nu eerst Dansen met Vrienden en daar hebben we zin in. Tot de voorstellingen en nog vele jaren daarna. Bedankt.