"2018"

Wisseling van diverse acteurs
In 2018 zijn diverse acteurs opgestapt en weer een aantal nieuwe leden toe getreden. Workshops voor nieuwe acteurs. In 2018 zijn er drie workshops gehouden voor de nieuwe acteurs

HILARISCHE BEJAARDEN BINGO: De Herfstzon

Toneelvereniging Amicitia speelde op 18 september 2018 voor De Herfstzon een hilarische bejaarden bingo. Wat een plezier in de zaal maar zeker ook op het toneel. De nieuwe leden hebben meteen al voor een volle zaal mogen spelen.

Boerderij
Toneelvoorstelling “Boerderij in de buurt” zaterdag 6 oktober 2018 in de Berchplaets te Berghem.
Deze activiteit wordt ondersteund door: Gemeente Oss, Agrarisch Erfgoed Nederland, ZLTO, Zuidelijke land- en tuinbouworganisatie en Rabobank.

Een reizende, interactieve toneelvoorstelling over historische boerderijen, anno nu.
De aanwezigheid van historische boerderijen is voorwaarde om prettig te wonen, te werken en te recreëren op het platteland. Die boerderijen moeten dus behouden worden.

Toneelvereniging Amicitia haalt het stuk naar Berghem. Deze activiteit wordt ondersteund door: Gemeente Oss, Agrarisch Erfgoed Nederland,

ZLTO, Zuidelijke land- en tuinbouworganisatie en Rabobank.

In gesprek met het publiek
Het interactieve karakter van de voorstelling krijgt invulling als tegen het eind van het stuk, na ongeveer 45 minuten, het publiek actief betrokken wordt bij de thematiek en de daaruit voortvloeiende vragen. De discussie wordt aangezwengeld door één van de spelers en geleid door een ervaren gespreksleider met grote betrokkenheid bij het platteland.

Vervolgens wordt de eindscène gespeeld. Met een verrassende ontknoping…

Bedoeld voor iedereen die “iets heeft met het platteland”
Het toneelstuk richt zich op eigenaren en bewoners van historische boerderijen, mensen die beroepsmatig en/of vrijwillig bij erfgoed en plattelandsontwikkeling betrokken zijn, en al die anderen die iets hebben met oude boerderijen en het goede buitenleven.

workshops 2018

Maandag 14 mei 2018 is het de beurt aan Rob van Vliet. Zijn workshop zal het meest toegelegd worden op “klein spel”.

Op maandag 28 mei 2018 gaat Astrid Radoes je o.a. leren hoe je kunt improviseren tijdens het toneelspel.

Op maandag 7 mei 2018 komt Joris Brukx naar De Berchplaets waar zijn workshop voornamelijk zal gaan over de basis van het toneelspel.
Foto's op: https://mooiberghem.nl/index.php/algemeen/8332-joris-brukx-bijt-spits-af-met-eerste-workshop-basis-spel-bij-amicitia

Promo video voor workshops